Oestro Vitamin & Mineral Küç Kapsül İçerik : Ahududu Meyvesi
Latince Adı : Rubus Idaeus
• Ülser için kullanılır.
• Boğaz ve bademcik iltihabı için kullanılır.
• Kan temizleyici özelliği vardır.
• Vücuttaki zararlı maddelerin dışarı atılmasında yardımcı olur.
• Terletici ve ateş düşürücü etkisi vardır.
• İdrar söktürücü özelliği vardır.
• Bedene dinçlik ve kuvvet verir.
• Damar büzücü etkisi vardır.
• Kadınlarda görülen beyaz akıntıyı kesmeye yardımcıdır.
• Adet düzenleyici etkisi vardır.
• Rahmi kuvvetlendirici özelliği vardır.
KULLANIM ŞEKLİ
Bitkinin meyveleri ve yaprakları kullanılır. Bitki meyvesi yaş veya kuru olarak tüketilebilir. Bitki yaprakları kurutulduktan sonra bitkinin meyveleriyle karıştırılarak çay olarak kullanılabilir. Boğaz iltihabı için bu çay gargara yapılabilir.
• Doku ve damar büzücü etkisi vardır. Diyareyi ve kadınlarda beyaz akıntıyı kesmekte yararlı olur. Peklik vericidir.
• Bedene dinçlik veren güçlendirici bir toniktir.
• Kadınlarda aybaşı döneminde aşırı kanamayı azaltır. Aybaşı kanamasmı düzene sokar.
• Uzun yıllardan beri, doğum yapacak kadınların rahim dokusunu güçlendirmek, doğum sırasında kasılmaları düzenlemek, doğum sancısını azaltmak ve doğumu kolaylaştırmak amacıyla kullanılmaktadır. Ancak, bu etkileri sağlaması için gebelikte ve doğuma yaklaşılan dönemde düzenli olarak ahududu alınmalıdır.
• Terletici, ateş düşürücü ve serinletici etkileri vardır.
Bu etkileri sağlamak üzere, ahududunun yaprakları körpe olarak toplanır ve niteliğini koruması için iyi havalandırılmış gölge bir yerde ağır ağır kurutulur. Meyveleri ise olgunlaştıkça koparılır. Kurumuş yaprak ve olgun meyve karışımından 2 tatlı kaşığı alınıp üzerine 1 bardak kaynar su dökülerek 10-15 dakika süreyle demlendirilir ve bir infüzyon elde edilir. Bu infüzyon istenildiği kadar içilebilir.
• Ayrıca ahududu, boğaz ve bademcik enfeksiyonlarında iyileştiricidir.
• Ağız ülserleri ve kanayan dişetlerini de iyileştirir.
Bu etkileri sağlamak için, yukarıda tarifi verilen infüzyonla sık sık derin gargara yapılır.
|