Anasayfa | Bilimsel Araştırmalar | Yorumlar | Tv'de Oestro | Hakkımızda | Ürünlerimiz | Mağaza

Oestro Vitamin & Mineral Küç Kapsül İçerik : B1 Vitamini (Tiamin)



Suda eriyen bir vitamindir ve vücudumuzdaki metabolik olayları hızlandırır. Sinir, kas, karaciğer, böbrek ve beyin hücrelerine minerallerin girip çıkmasını sağlar. Tiamin fazla depolanan bir vitamin değildir, bu nedenle düzenli olarak alınması gerekir. B1 vitamini kan şekerinin yakılması yani karbonhidrat metabolizması, kalp sağlığı ve öğrenme için gereklidir. Alkol ve sigaranın zararlarını azaltır. Alkol ayrıca tiamin emilimini azaltır.

Tiamin Yetersizliğinde

Tiamin yetersizliğinde yorgunluk, iştahsızlık, sindirim sistemi bozuklukları, unutkanlık ve Beriberi hastalığı görülür.

Beriberi hastalığında organlara giden sinirlerde harabiyet oluşur. Bacak ve kollarda güç azalması, sonrasında ise yürüme güçlüğü gelişir. Refleksler körelir, kaslar erir. Kalp yetmezliği ve kalp büyümesi de belirtiler arasındadır. Tiamin verilmezse ölümle sonuçlanan bir hastalıktır.

Wernicke-korsakof sendromu da yine B1 eksikliği ile olur. Alkoliklerde B1 eksikliğine bağlı gelişebileceği gibi anoreksia nervosa gibi uzun süreli açlıkla seyreden psikiyatrik durumlarda da görülür. Ağır dikkat bozukluğu ve dikkat dalgalanmaları olur.
Tiamin yetersizliği genellikle az gelişmiş ülkelerde, alkoliklerde görülür.

Tiamin Gereksinimi

Tiamin gereksinimi enerji tüketimi ile ilgilidir. Ateşli hastalıklarda, sıtma, AIDS, hipertiroidi, hamilelik, emziklilik, büyüme gibi enerji gereksiniminin arttığı durumlarda tiamin gereksinimi de artar. Diyaliz hastalarında, alkoliklerde, idrar söktürücü ilaç kullananlarda tiamin kayıpları daha fazla olmaktadır.
Her 1000 kcal için 0,4mg alınması önerilir. Günde ortalama 1- 1,2 mg tiamin alınması gerekmektedir.

Kaynakları

Tiamin bitkilerde serbest, hayvanlarda ise bağlı olarak bulunan bir vitamindir.

Tiaminin en zengin kaynağı bitki tohumlarının dış kabukları ve embriolarıdır. Tahıl taneleri öğütülürken tiamin kaybı olmaktadır. Bulgur öğütülmeden önce kaynatıldığı için tiamin kaybına uğramaz, çünkü kaynama sırasında kaynama suyuna geçen tiamin tekrar tanenin iç kısmına geri emilir.

Sebzelerin pişme sularının dökülmesi de tiamin kaybına neden olmaktadır. Tiamin suda eriyen bir vitamin olduğu için yemeğin pişme suyuna geçmektedir. Aynı şekilde besinlerin soda ile pişirilmeleri de tiamin kaybına sebep olur.

Tüm tahıllar, kuru baklagiller, pirinç, bulgur,kepekli ekmek, bezelye, yer fıstığı, patates, yumurta, buğday, kuru üzüm, koyun eti ve mayalı besinler tiaminden zengindir.





Ürünlerimiz

Ürünlerimiz ilaç değildir. Amaç herhangi bir hastalığı teşhis veya tedavi etmek değildir. Etkiler kişiler arasında farklılık gösterebilir. Emzirme ve hamilelik döneminde kullanmadan önce doktorunuza danışınız. Çocuklardan uzak serin yerde maksimum 30°'de saklayın. Jelatini açılmış kullanılmış ürünlerin iadesi yoktur.

Anasayfa | Bilimsel Araştırmalar | Yorumlar | Tv'de Oestro | Hakkımızda | Ürünlerimiz | Mağaza

info@oestro.com.tr | Müşteri Hizmetleri


Tuna Sağlık Ürünleri 2005 ®©™